top of page

Fernando Pinto Presents

Public·111 Marty Casey

Austin Adams
Austin Adams

Oglas Za Surfanje UPD

Nevjerojatno je kako te surfanje ili sasvim osvoji ili ne. Surfanje zaista nije samo neki hobi sa strane. Moraš uložiti i vrijeme i novac i sebe. Biti na toj dasci, u tišini pod suncem, je poput meditacije. Prisili te da budeš prisutan u trenutku. Surferi pravi val znaju čekati i po sat vremena, a imaš tek nekoliko sekundi za prepoznati ga, pripremiti se i uloviti ga.

Oglas za surfanje

A danas svu ušteđevinu trošim na putovanja. I uvijek ona koja uključuju surfanje. Do sada sam obišla Portugal, Španjolsku, Bali, Kostariku, Havaje, Južnoafričku Republiku, Kanarske otoke i Kaliforniju. Još mi je ostala Australija. Nju želim posjetiti otkad sam otkrila surfanje i isplanirala sam si je kao sljedeću destinaciju za doček Nove godine. Posjetit ću prijatelje, obići taj magičan kontinent i surfati na još jednoj svjetskoj destinaciji.

Ljudi me znaju pitati smatram li se nakon toliko godina profesionalnim surferom. Mislim da bi to bilo nepravedno za reći jer za ovaj sport morate krenuti od malih nogu i posvetiti više vremena nego što ja uspijevam, ali sam zasigurno stigla daleko od prvog vala koji sam uhvatila. Još uvijek na kojoj god se plaži prvi put našla, uvijek uzmem instruktora sa sobom. Jedna od lekcija kojima te surfanje uči je i koliko je ocean nepredvidiv i kako biti oprezan i savjestan.

Da, štednja mi jest bitna i uvijek imam nešto ušteđevine za neočekivane situacije. I da, po malo štedim za stare dane kada više neću moći raditi punim tempom. Nastojim naći pravi balans između štednje i trošenja na putovanja i surfanje. Za sada puno više odlazi na putovanja:), ali se trudim i štedjeti.

U malom pogonu u splitskom kvartu Mejaši bruse se posljednji obrisi prve hrvatske elekrične daske za surfanje, projekta nazvanog Plurato Sailfin. Iza novog hardverskog startupa stoji splitska istraživačko-razvojna tvrtka Plurato koja svoj novi proizvod temelji na hidrokrilnoj tehnologiji.

- Razvoj hardvera je složeniji i dugoročniji proces od razvoja softvera zato što zahtijeva puno više istraživačkog posla. S razvojem električne daske za surfanje, koja se temelji na hidrokrilnoj tehnologiji, počeli smo prije skoro tri godine, ali smo u roku od samo nekoliko mjeseci uspjeli napraviti prvi prototip. Prva testiranja napravili smo sredinom ljeta 2017. te smo testnim vožnjama skupili jako bitne podatke koji su nam koristili za razvoj i poboljšanja - ističe Nino Mijač.

DASKA ZA SURFANJE: - Na Havajima surfanje ne simbolizira samo kulturu nego i duhovnu rekreaciju. Havajci često mole bogove za dobre valove i pravo drvo za dasku za jedrenje. No nakon što su u 18. i 19. stoljeću stigli kapetan James Cook i prvi europski misionari, surfanje je gotovo nestalo sve do početka 20. st., kada je utjecaj misionara oslabio. Nova era daske za surfanje počinje 1926., kada je Tom Blake izumio šuplju dasku. Duga 4,5 metara imala je stotine izbušenih rupa i bila je pokrivena samo tankim drvenim slojem na vrhu i dnu. Blake je otišao korak dalje dodavanjem peraje, čime je popravio mogućnosti upravljanja.

Ako vas je ikada zanimalo tko sve stoji iza Kohola surf kampova, vrijeme je da vam predstavimo team koji će se na jesenskim terminima pobrinuti da ovo bude vaše surf putovanje iz snova. Svaki od ovih članova Kohola teama odabran je zbog entuzijazma i strasti za onim čime se bavi i svojim sudjelovanjem će omogućiti da polaznicima kampa ponovo priredimo nezaboravan odmor uz surfanje, upoznavanje novih ljudi i druženje s ostatkom surfera iz surf kuće.

Rekao sam si da želim isprobati što više toga u životu i istinski se trudim živjeti prema tome. Kada sam vidio oglas za Kohola team sam pomislio da se to savršeno uklapa u moj plan. Mladi, entuzijastični, otvoreni i profesionalni. Kad imaš takve karakteristike onda stvar može biti samo vrhunska.

Od sportova se trenutno najaktivnije bavim planinskim trčanjem. Osobno mi je to jedan od najljepših sportova jer je savršeno jednostavan, postojiš samo ti i priroda. Ali uz trčanje se bavim biciklizmom, sportskim penjanjem te od nedavno i windsurfanjem.

Pola godine živim na oceanu dok zimu provodim radeći kao instruktorica skijanja. Osim što volim surfanje i skijanje privlače me i drugi sportovi vezani uz more i planine, kao što su windsurf, jedrenje i snowboard.

Za posao fotografa sam se prijavila kako bih što više vremena mogla provesti na oceanu. U Koholi sam osim surfanja pronašla strast prema fotografiji kojom se bavim i u svako slobodno vrijeme. Najviše me ispunjava fotkanje prirode odnosno oceana koji je uvijek ispunjen sretnim surferima, bilo da su početnici ili da se dugogodišnje bave surfanjem.

Ne vole valove samo ljudi, ovaj četvernožac veliki je zaljubljenik u surfanje. On je mops Brandy koji je ludo zaljubljen u surfanje, a što je najbolje to mu uopće ne ide loše. Taj mali sportaš svakodnevno sa svojim vlasnikom Jonnyjem Dornamom trenira na plažama u južnoj Kaliforniji.

Podržavanje borbe protiv klimatskih promjena može biti lako poput nehajnog tapkanja nekoliko oglasa. Na Vašem uređaju Galaxy S21 postoji aplikacija pod nazivom Global Goals koju su napravili Samsung i Ujedinjeni narodi. U aplikaciji svaki oglas koji pregledate donira prihod jednom od globalnih ciljeva, koji uključuje klimatsku akciju i odgovornu potrošnju i proizvodnju energije. Jedva da trebate prstom maknuti. OK, samo da dodirnete oglas. 041b061a72

About

FernandoPintoPresents functions as a Management/ Bookings/ E...

Marty Casey

• Sabo Thomas
    Sabo Thomas
  • Pinki Yadhav
    Pinki Yadhav
  • Niki Jhone
    Niki Jhone
  • vu trinh
    vu trinh
  • Mahira PolyglobalLLP
    Mahira PolyglobalLLP
bottom of page